OASIS Pubtúra - a magyar Oasis-honlap
honlap
 
hírek
 
az együttes
 
diszkográfia
 
dalszövegek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
kritikák
 

PEPSI SZIGET 2000


zene.net

sziget.hu

oasisinet

the_masterplan


2000. május 23. Ekkorra vált biztossá, hogy a 2000. évi Szigeten végre egy igazi nagyágyú is fellép: a kilencvenes évek legnagyobb angol gitárzenekara, az Oasis nem kevés pénzért ugyan, de vállalta, hogy headliner lesz. Ugyanezen a napon vált az is biztossá, hogy Noel Gallagher nélkül. Az együttes jövője még sohesem volt olyan bizonytalan, mint azokban a hetekben, így alig kezdtünk el örülni, rögtön el is kezdhettünk aggódni.

2000. augusztus 8. Az előjelek nem voltak túl kedvezőek: Noel ugyan csatlakozott az angol koncertekre, de az európaiakat továbbra is hanyagolta, ami Liamot szemmel láthatólag egyre jobban idegesítette. A július 26-i svájci koncert 30 perc után, az augusztus 6-i, a Szigetet közvetlenül megelőző portugál fellépés pedig 40 perc után szakadt félbe, majd maradt is abba véglegesen, miután Liam levonult a színpadról. Az ok: a közönség műanyag és nem műanyag palackokat dobált az együttesre - az az évi kedvenc fesztivál műsor. Így volt min aggódni, a szervezők is aggódtak rendesen: a koncert előtt angolul és magyarul is megkértek bennünket, hogy ha lehet, hanyagoljuk a dobálást. Persze ettől még dobáltak, de Liam úgy döntött, hogy elég volt a botrányból, így nem vett róla tudomást.

Volt egy csodálatos Gas Panic!, gyönyörű Who Feels Love intró, a közönség ismerte a Wonderwallt és a Go Let It Out-ot, Liamtól megtudtuk, hogy elég szarul hangzunk, a rendezőknek sikerült a Quimbyt egy életre megsérteniük, mert csak az Oasis-szel foglalkoztak és a legtöbbünknek egyszeri és megismételhetetlen élmény.

Persze nem lenne baj, ha az igazi Oasis is ellátogatna errefelé, de nagyjából biztos, hogy a Sziget fesztivál ennyi pénzt még egyszer egyik együttesre sem fog áldozni. Nekik ez volt a nagy tanulság, nekünk pedig az, hogy jobb lenne Angliában élni.

A számok, amiket játszottak:

 1. Fucking In The Bushes
 2. Go Let It Out
 3. Who Feels Love
 4. Supersonic
 5. Shakermaker
 6. Acquiesce
 7. Gas Panic!
 8. Roll With It
 9. Stand By Me
 10. Wonderwall
 11. Cigarettes & Alcohol
 12. Live Forever
 13. Champagne Supernova
 14. Rock 'N' Roll Star

vissza


zenenet.hu - kritika:

OASIS - PROFI BÚCSÚ

Augusztus 8-án, a sziget zárónapján mindenki érdeklődve várta, vajon botrányok nélkül bonyolódik-e le az Oasis koncertje. A buli előtt egy úriember tisztességes szurkolásra szólította fel a közönséget, majd a mindig nyugodt (vagy csak fáradt?) Gerendai Károly is megpróbált rögtönzött köszönőbeszédjével higgadtságot szugerálni a tömegbe. Az aggodalom felesleges volt. Az Oasis a Sziget egyik legnagyobb szabású, legsimább buliját vezényelte le.

Kedden este mintegy 45 ezren tolongtak a Szigeten. A közönség ekkorra már elfogyasztott negyedmillió sört, 70 ezer liter üdítőt, 50 ezer lityó bort, és betermelt vagy 7 ezer kiló kenyeret, 80 ezer kiló zsömlét és 15 mázsa virslit. A hangulatot 600 rögtönzött esküvő és 20 ezer ingyen kiosztott óvszer emelte. Minden készen állt tehát egy nagyszerű búcsúbulihoz. Ehhez már csak az kellett, hogy az Oasis tagjai ne vonuljanak le a színről az első bedobott műanyag flakon után. Nem vonultak le. Liam Gallagher már a sajtótájékoztatón meglepetést okozott. A botrányairól híres frontemberben ezen az estén szimpatikusabbik énje kerekedett felül, a Noel által emlegetett arroganciának nyoma sem volt. Liam szinte könnyekig meghatódott, amikor megtudta, hogy a Szigetre mindössze öt fontnyi összegért lehet bejutni. Mint mondta, ez a csóróság a hőskorra emlékezteti. Korábban adott interjúiban is utalt arra, hogy az Oasis kissé punkosabbra szeretné venni a figurát, és ebbe a vonulatba simán beleillik egy Szigethez hasonló fesztiválon való részvétel. Ám aki csirkedarálást várt a csapattól, annak csalódnia kellett.

Az Oasist hallgatva, némi tűnődés után az ember hajlamos elfogadni Liam azon megállapítását, miszerint csapata a világ legjelentősebb zenekarai közé tartozik. A Nagyszínpad előtt hatalmas tömeg gyűlt össze, míg a büfésornál is nyújtogatták a nyakukat az emberek. Liam nem cicózott sokat, bemondta a következő szám címét, aztán alulról megközelítette a mikrofont, és rázendített. Ahogy az várható volt, a bandából nem egyénieskedett senki, mindenki szolidan tette a dolgát, a hangszerek diszkréten zúgtak a háttérben, teret engedve Liam hangjának. A frontember nem fárasztotta magát fölösleges ugrálással, minden energiájával az énekre koncentrált. A kevés show-elem közé tartozott, amikor nagy ritkán megrázta csörgőjét, a frászt hozva a hátul állók retinahártyájára. Minden nagyon profi módon zajlott, elöl a tömeg végig ugrált, az összképet csak az a fickó csúfította el, aki hatalmas Noel felirattal emlékeztette Liamet a testvéri szeretetre. Szerencsére őt senki sem akarta észrevenni.

Aki először szembesült az Oasis életművével, az hajlamos arra gondolni, hogy a bandát csak a brit sajtó által gerjesztett botrányok tették naggyá. Sokak unalmasnak találhatják a dalokat, amelyek élőben talán még enerváltabbaknak tűnhetnek. Vagyis az Oasis olyan, mint a többi zenekar: aki nincs rákattanva, a büdös életbe nem fogja megszeretni. Kedden este a Nagyszínpad előtt mindenki bekattant. Az Oasis profi módon álomba ringatta a lassan csomagoláshoz készülődő szigetlakókat. De a punkok azért még ne kezdjék a feltámadást ünnepelni.

vissza


sziget.hu - kritika:

OASIS - BÜDÖS A MUNKA

Tudható, hogy az Oasisnek törött le a legnagyobb della, és részben meghálálták a dolgot, mert a közönség bejött, az emberek kiváncsiak voltak, nagy koncert van. Főleg. Gitár, fények, tényleg koncert volt, csak ezt a Liamet tudnám feledni.

-rc-

Engem már jó régen irritált ez a csávó, ahogy van, de mi tagadás végül is nem az ő bamba feje a nagy siker akadálya. Sajnálatos személyeskedés, - meg nem az, hogy én csipketerítő vagyok - de mindig megráz, ha látom, hogy Liam Gallagher annak ellenére kiáll a közönség elé, hogy erős nyomot hagyott mozgásán a gyerekkori csípőficama. Szóval csak annyit tud csinálni, hogy áll a nyakig felcipzározott kabátjában, zsebre tett kézzel, mint aki a buszt várja egy esős napon. Meg különben is olyan pózban énekel, mint amikor valaki bekiabál a helyi közlekedési vállalat jegyirodájának ablakán, hogy dolgozót legyen szíves, összvonalast.

Az Oasis eljátszotta a csomó dalukat, amit itthon is sokat játszottak a rádiók - azt ne tudjuk meg mi van Nagy-Britanniában, ott csak ez megy a rádióban, nagyon komolyan.

Ámdeviszont nem téveszthetjük szem elől, hogy amott ez az egész Oasis egy amolyan Omega-Illés kontextusban helyezkedik el, amelyben a fent említett zenekar az Omega, a másik, a Blur meg az Illés. Olyan konfliktusok vannak, hogy a gyerekek egymás seggébe szúrják a rotringceruzát miatta.

Itthon meg az Oasis az egyetlen döntő szigetországi banda, nincs választás, kicsit dezsavűt játszanak, de hát ez is jól van.

Szóval az Oasis elhozta nekünk a hazai mélymunkásosztályi attitűdjét, amihez nem nagyon tudunk viszonyulni. Hogy például miért nem magánügy, hogy isznak mint a gödény. Vagy hogy a Liam miért játssza el nekünk a szögletes munkabeszüntetést, hogy csak akkor jön elő ha bele kell mekegni a mikrofonba.

Hát azért, mert neki így kell demonstrálni, hogy ők keményen proliak, mink meg csak idegeskedünk, annyira emlékszünk csak, hogy nekik törött le a legnagyobb della.

vissza


oasisinet - kritika:

PEPSI SZIGET FESTIVAL - 8TH AUGUST 2000

Pepsi Sziget festival is the biggest musical and cultural festival in Central Europe. It is a seven-day multicultural expo offering more than 800 programs on more than 30 venues. Sziget means island in Hungarian and Pepsi Sziget besides being on an island in the heart of Budapest, is an island in the metaphorical sense.

Support Venue Notes It was a Festival, so there wasn't really support but Chumbawamba, The Bloodhound Gang, Therapy? and Lou Reed where also playing.

Sophie Fazekas says...

If anyone liked to know the truth about the Oasis' gig in Hungary, you should read my review. Me & my boyfriend were standing in the first row. We know what happened !
The gig started with Fucking in the Bushes which was literally very exciting. When they entered the stage i felt i would going crazy. Liam, Gem, Andy, Alan and Matt were just musicians. Absolutely. Without disguises or show elements.
Without that fucking reggea circus that was before Oasis' gig or dull Hungarian band Quimby who thinks themselves playing the best music (they had three drummers... I think they should finally find one good drummer)... Quimby is a rubbish pop-band, rubbish like Hungarian music... I must say, though I'm Hungarian...
Well, Oasis were pure Rock 'n' Roll-ers! Go Let It Out was a really good start. But, there was some problem with Gem's guitar. He changed it four times, I think. Who Feels Love? was really powerful as well as Supersonic or Live Forever. Unfortunately, Hungarian audience didn't know the lyric of Acquiesce. Stand By Me or Champagne Supernova were just great. I think both songs were as a replacement of Noel's "ballads". Roll with it was a real "roll with it" Very Good.
Now let me tell you more about my favourite Oasis' song ever : Gas Panic!
The story is that my boyfriend has never been a real Oasis fan. His opinion is that Led Zeppelin means music and anything else is rubbish. I said to him before the gig that he should come with me to see Oasis live because Liam sang very well in the last months, Gem Archer is phenomenal guitarist and Andy Bell is the best bassist. He didn't believe me, of course. But he stood with me in the front row and the gig made him change his opinion.
The huge guitar - solo at the end of Gas Panic! was more than phenomenal or fantastic. It was supernatural, really. We felt that Gem & Andy would have played hours long. It was a sort of being free feeling.
The last song was Rock 'n' Roll Star, of course. I couldn't really enjoy it because I knew it meant the end. Unfortunately, I couldn't see Alan & Matt from my position. Anyway, Liam's voice was good. Much better than on the Be Here Now tour. He sang well and powerful. I loved it !
I know that there are bad opinions in Hungarian media about the Oasis' gig. They say Liam was too cold to the audience, didn't speak and staff. Because they were playing only for the money. I say Hungarians are fucking idiots. Oasis is a Rock 'n' Roll band. They're not the products of the designer or the entertainment industry. Liam, Gem, Andy, Alan & Noel - Matt as well, of course - are not show elements. They're just GOOD musicians. If someone is interested in the design (or wants to hear lines like : you're the best audience), he/she should go to the circus.
Me and my boyfriend wanted pure Rock 'n' Roll. We GOT it from Oasis on the 8th of August on Pepsi Island. I thank the guys so much.
I'm waiting for their new album with the hope that Noel & Liam are in peace with each other. And I hope I see Oasis live soon !!!!

vissza


the_masterplan - kritika:

SEEMLY BORED OASIS TAKES ON HUNGARY

- Ivan Bartal -

On the last day of what is fastly has become the most visited and most popular Central-European open festival, Pepsi Sziget (Pepsi Island) of Budapest, Hungary, Oasis was meant to be the highlight.

The band's performance was highly awaited by all of those who have followed the band's long way from Longsight of Manchester through international stardom to becoming a band being closest ever to split up.

On a positive note, their Hungarian concert was at least not cancelled and was eventually fully played. They promised to play 90 minutes and so they did.

In the beginning a note was addressed to the crowd calling attention to the risk of the band immediately leaving the stage, should any flying object land on stage.

Fucking in the bushes was playing from the tape as the band took their stands from where they would not move until the end of the gig. The play list included, inter alia, Fucking In The Bushes, Go Let It Out, Supersonic, Roll With It, Wonderwall, Live Forever, Cigarettes & Alcohol, Acquiesce, Gas Panic, Champagne Supernova, Stand by me and finally Rock 'N' Roll Star.

Liam was definitely sober and was drinking only Hungarian mineral water. He said some friendly Hungarian words but aside therefrom he did not say anything but the title of the coming songs. altough he did not indicate that he is bored by performing by picking to the microphone while singing the line "I'm tired of talking on my phone" as he had done in a previous gig.

The line did not include Whitey, who must have been having some rest after being thrown with a stone in the head by Portugal fans. Unfortunately there was no contact between the people and Liam, which was partly due to the Hungarian crowd being sometimes reluctant to slap their hands during and between the tracks. And, clearly, Liam was not on the top yesterday night's gig, but that's all.

A tree (!) that some funny people tried to forward to the stage twice prompted laughs. Regarding its purpose, various funny ideas have been offered within the crowd. Despite the "throwing" warning, however, I definitely saw some things thrown towards the stage, which left Liam without any concern.

It may have contributed to the most peculiar finish of a concert I have ever witnessed. Liam said: Rock and roll star, this is our last song and he said goodbye. It was not more than one minute after the song when the roads started to pack things together from the stage thereby paving the way for the last plastic bottles and food leftovers to be thrown to the stage. Oasis left its fans without any single encore which prompted some obvious disappointment, however, it was interesting in the same place that the crowd was not really surprised and probably was glad to have attended a full concert after the bad news coming from cancelled shows from Switzerland and Portugal and was satisfied to have seen the biggest british band of the nineties, even if by way of such a concert.

Anyway, many thanks indeed to Oasis for coming to Budapest, Hungary, it was worth waiting for you for so long.

Altough rumours has it that it is game over for the band after the end of their tour, we all no that it ain't over till it's over. At least Noel does not say so.

vissza


 
galéria
 
turné 2005/2006
 
sziget 2000
 
extrák
 
linkek
 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról